wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » RODO
Kontakt
  • "Splendor.pl" Dorota Płuciennik
    NIP: 5221320591
  • E-mail:info@splendorpl.pl
  • Telefon505-737-925
  • Godziny działania sklepupracownia po kontakcie telefonicznym 505 737 925; e-sklep 24 h
Opinia o produkcie
Sukienka prześliczna! Starannie uszyta, piękne, miękkie koroneczki, które w żaden sposób nie uwierają delikatnej skory dziecka. Moja Córeczka wyglada w niej jak mała Księżniczka :) Kontakt z Panią Dorotą…
Ocena produktu 5/5

RODO



Drogi Kliencie,

25 maja 2018 zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenie dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").

W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku.


Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
Administratorem Danych osobowych jest Splendor.pl Dorota Płuciennik z siedzibą w Rybiu, ul. Lecha 3, właściciel sklepu internetowego www. splendorpl.pl . W celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących przetwarzania Twoich danych prosimy o kontakt email info@splendorpl.pl

Skąd mamy Twoje dane?
Twoje dane otrzymaliśmy:
- podczas procesu zakładania konta klienta, dzięki któremu Mogłeś dokonać zakupu w sklepie internetowym www.splendorpl.pl
- podczas zakupu drogą mailową
- podczas zakupu drogą telefoniczną
- podczas zapytania o produkt przez formularz kontaktowy w sklepie www.splendorpl.pl

Jakie dane przetwarzamy?
Przetwarzamy tylko niezbędne dane potrzebne do zrealizowania zakupów w sklepie www.splendorpl.pl 
- imię, nazwisko, adres zamawiającego, adres dostawy, adres email, numer telefonu, hasło i login, data i kanał rejestracji ( klient indywidualny)
- nazwę firmy, NIP, adres firmy, imię, nazwisko, adres email, numer telefonu, hasło i login, data i kanał rejestracji ( klient firmowy) realizowanych
- dane dotyczące zakupów
- adres IP- informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń
- pliki Cookies- sklep wykorzystuje technologię cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb Kupującego
Jeśli Kupujący nie wyraża na to zgody, powinien wyłączyć możliwość obsługiwania plików cookies w przeglądarce internetowej.

Czy musisz podać nam Swoje dane osobowe?
Podanie danych osobowych jest niezbędne w celu zrealizowania zamówienia i możliwości dostarczenia zamówionych produktów pod wskazany adres. Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych nie będziesz mógł dokończyć zakupów. 

Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?
Podstawą przetwarzania danych osobowych jest realizacja zamówienia, marketing swoich produktów i usług, uzasadniony interes administratora, tzn. wykazanie prawidłowej realizacji zamówienia, na potrzeby ewentualnych zwrotów i reklamacji. W stosunku do pozostałych celów podstawą przetwarzania danych osobowych jest Twoja zgoda.

Jak komunikujemy się z Tobą?
Wysyłamy do Ciebie informację drogą mailową, sms lub kontaktujemy się  telefonicznie  w celu doprecyzowania zamówienia i informacji o czasie i terminie wykonania usług.


Do kiedy będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?
Dane przetwarzane na podstawie wyrażonej zgody będziemy przetwarzać do czasu odwołania zgody.
Zgodę na przetwarzanie danych osobowych możesz wycofać w dowolnym momencie w ten sam sposób w jaki ją wyraziłeś. 
Dane przetwarzane w celu realizacji zamówienia będą przetwarzane przez okres realizacji zamówienia oraz do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z zamówienia. 

Czy będziemy udostępniać Twoje dane osobowe?
Dane zostaną udostępnione tylko tym podmiotom, które są niezbędne w celu realizacji, oraz podmiotom wspierających nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną czyli :
poczta, kurier, usługi płatnicze, programista, dostawca usług hostingu i stron internetowych, wsparcie IT i analizy stron internetowych
Twoje dane osobowe nigdy nie zostaną udostępnione innym podmiotom handlowym.

Czy mam dostęp do moich danych osobowych?
- masz dostęp do Swoich danych osobowych w panelu klienta.
- masz prawo do informacji
- masz prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych
- masz prawo do sprostowania oraz usunięcia Twoich danych

Gdzie możesz złożyć skargę?
Skargi można kierować  w chwili obecnej do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych( GIODO). Wkrótce zostanie powołany Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych(UODO), gdzie będzie można zgłaszać skargi.





 
Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl